Fy fan, var ska jag börja. Sitter här och kan inte hålla tillbaka tårarna längre. Som ni vet är Martin verkligen mitt allt och idag råkade han ut för en olycka som hade kunnat gå så fruktansvärt illa. Vi var ute och gick i Humlegården mellan några kunder och skulle precis gå tillbaka när en hund kom i fatt oss och började leka. Helt plötsligt kommer en kvinna åkandes på cykel (och då får man inte ens ha cykel i parken) och kör rätt på Martin och den andra hunden. Min första tanke var “That’s it”. Såg framför mig bruten rygg, brutna ben, hjärnskador, osv. Fick tag på Martin och satte mig med honom och försökte lugna ner honom då han var helt chockad och bara skakade, skällde och försökte springa iväg. Fick tillbaka honom till jobbet dit min kunde precis kommit, men jag avbokade resten av dagen och så hämtade pappa upp oss.

Försökte gå ut och kissa med honom direkt när vi kom hem men han är så fruktansvärt rädd och bara skakar. Han reagerar på varenda ljud som att det ska komma och flyga på honom. Han sprang fram till dörren i panik och ville in men jag försökte vara lite psykologisk och inte släppa in honom när han har panik så vi satte oss på en parkbänk ett tag, men han var fortfarande jätterädd. Hoppas verkligen att det lägger sig fort. Det läskiga är ju om han nu har blivit rädd för cyklister (på tillbakavägen åkte det förbi en cyklist på bilvägen och då fick han panik igen) för det värsta skulle ju vara om han går lös och blir rädd och springer ut på vägen istället.

Alltså FAN för cyklister!!!!! Cykla där ni SKA, stanna för RÖTT och inse att ni kan skada folk precis lika mycket som vilket annat farande objekt på 100 kg! Tänk om det hade varit två barn som sprang runt? Hade nog blivit ett jävla liv. Martin har följt efter mig hela kvällen så nu ligger vi här i sängen och vi båda är helt slut. Kände som sagt hur chocken släppte och allt bara exploderade med känslor. Saker som kunde ha hänt, knivskärande dåligt samvete för att jag inte hann göra något, osv. Jag skulle på riktigt dö om det hände något med honom.

Någon som har några bra tips eller råd? Jag hoppas som sagt att han känner sig lugnare redan senare ikväll när vi ska ut och kissa, men det enda jag kan komma på just nu är att hålla honom kopplad så att han inte springer iväg i panik. Skulle behöva lite bra ord just nu…

Martin_fönster3

0