5 sätt att fejka en audition

Var ju som sagt på en audition för en vecka sen och Jennie Widergren som höll auditionen pratade en del om att fekja om man inte kunde. Ni ser ju mitt motto här ovan, “Fake it ’til you make it”, så om det är något jag är bra på så är det att fejka! 😉 Att kunna fejka är en dansares krockkudde skulle man kunna säga. Man blir inslängd i något och då gäller det att ha något att bromsa smällen med något så att skadorna inte blir lika stora. 😉

 

På en audition eller ett dansjobb så kan man bli tvungen att ge sig in på en stil som man inte alls har som första val, eller som man kanske aldrig ens har testat på tidigare. Då kan det vara bra att ha dom här tipsen i huvudet;

 

1. Klä dig och sminka dig som en dansstjärna. Ju snyggare du känner dig desto mer kommer du att utrståla den självsäkerheten.


2. Tänk på en dansare/artist eller annan person som du kopplar ihop med stilen du nu ska kasta dig in i och “bli” den personen. Tänk dig in i hur den personen rör sig, ser ut i ansiktet och hokus pokus – förvandlas! Gå fullt in för att du faktiskt är den här personen nu och du ÄGER den här stilen!


3. Missar du ett steg eller snubblar till? Dra på din mest övertygande min och skicka ut att det där var en egen tolkning och att det var 100% meningen mest för att sätta lite egen prägel och stil på koreografin. Det är faktiskt viktigt att visa att man har egen stil också!

 

4. Se glad och nöjd ut efter att du har kört din omgång (varje gång!) och övertyga domarna om att du faktiskt gjorde ett grymt jobb! Jäklar vad bra du är, det är ju nästan sjukt!


5. Viktigast är din egen inställning och gå in för att poppa, fan-kicka, breaka, trippelsnurra som om du aldrig hade gjort något annat. Har du lurat dig själv så pass mycket att du nästan drar iväg på första bästa avancerade balettklass efter en audition då har du lyckats! 😉

 

“Fake it ’til you make it” fungerar ju lite så också att om du ger dig fan på att fejka till 100% så kommer du en dag upptäcka att du faktiskt inte fekjar längre. Man kan aldrig lära sig något nytt om man aldrig testar.

 

Har ni kanske något eget annat bra fekj-tips som ni vill att jag ska dela med mig av?

 

One Reply to “5 sätt att fejka en audition”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.