13 saker att störa sig på i tunnelbanan

Det finns en hel del karaktärer i tunnelbanan minst sagt och den kan verkligen ta fram det absolut värsta och “bästa” i en.

 

Det gäller att man har en normalbra eller riktigt bra dag för att inte förvandlas till Hulken i tunnelbanan under t.ex. rusningtrafik, då kan man i bästa fall bara sucka och rycka på axlarna. I värsta fall börjar man störa sig på precis ALLT och då finns det två alternativ – vara väldigt svensk och muttra lite halvlågt för sig själv så att om någon faktiskt vänder sg om för att fråga “Vad sa du??” så kan man alltid låtsas som ingenting och skamset lunka därifrån. Eller så blir man väldigt verbal och förvandlas till tunnelbanebitchen som gärna säger ifrån både en och två och femton gånger inom loppet av fem minuter.

 

Här har ni 13 saker att störa er på i tunnelbanan om det är så att ni är alldeles för Hakuna Matata av er;

 

1. Folk som går in i en jättehårt i axeln framifrån och skiter i att att be om ursäkt.

 

2. Folk som går in i en bakifrån jättehårt i axeln och skiter i att be om ursäkt.

 

3. Mammor med barnvagnar som dundrar fram som en och annan pansarvagn och anser sig ha rätten av köra över oskyldiga hälsenor på vägen.


4. Personer med rullväskor som inte tänker på att dom går runt med en tå-mördarmaskin bakom sig.


5. Personer som står på fel sida i rulltrappan och inte fattar att dom ska flytta på sig när man kommer gående.


6. Personer som slänger skräp på marken fast att dom sitter typ en meter ifrån en papperskorg.


7. Idioter som skiter i att lyfta upp sina hundar i rulltrappan.


8. Personer som brer ut sig över två säten och som vägrar att packa ihop sig lite när alla andra platser är fulla.


9. Personer som ställer sig och telepati-glor när man har lagt sin väska på ena sätet för att man inte vill bli störd, trots att det finns fler platser på tåget.


10. Folk som luktar gammal fimp.


11. Alla idioter som ska tränga sig in på tåget innan man själv har kommit av.


12. När folk går som sniiiiiiiglar framför en när man själv har ungefär tre sekunder till att ta sig igenom spärren, åka ner för rulltrappan (där någon förmodligen står på fel sida och blockerar upp vägen) och springa på tåget.

 

13. Och sist men inte minst – snyltarna som ska tränga sig in bakom en när man går igenom spärren!

 

Listan kan garanterat göras minst dubbelt så lång, men jag stannar här så länge. Känner att jag nästan blir lite upprörd bara av att skriva om det. Själv har jag som sagt två lägen – det typisk svenska eller tunnelbanebitchen som tvärnitar i spärren som en katt som ska ner i badkaret om någon försöker följa efter, som fräser till idioten som inte lyfter upp sin hund i rulltrappan och som drar fram pekpinnen och huter åt tanten som slänger skräp på marken, osv.

 

Vilka av dom här alternativen stör du dig mest på i tunnelbanan? Vad sticker mest i irritations-nerven? Har du något som du skulle vilja lägga till i listan och hur brukar du reagera eller har du till och med någon “rolig” tunnelbanehistoria att dela med dig av?
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.