Q&A

Untitled-2

Vad är det för typ av folie du använder?

Elin

Det är en slags nagelfolie som man antingen använder lim till eller som man helt enkelt bara duttar på en klibbig yta. Den folien jag använder kan man t.ex. köpa HÄR. På söndag kommer en video där jag bland annat visar hur man gör med limmet.

 

Vet du något märke som har matte top coat som man härdar i UV-lampan? Har kollat runt men inte hittat. Eller hur gör du när du gör matta naglar helst? lägger du på glans top coat efter slutfilningen och sedan matt överlack eller lägger du överlacket direkt efter slutfilningen?

MVH Sandra

Jag gör på två olika sätt – antingen lägger jag glans som vanligt och avslutar med ett matt överlack som kunden kan köpa med sig hem, eller så buffar jag helt enkelt på glansen tills att den blir matt. Vet att det finns några märken som har matt top coat men det funkar minst lika bra att göra så här om man inte har tillgång till det. Fördelen med att lägga ett matt överlack är att kunden du kan variera själv hemma mellan matt och glansigt.

 

Hej, jag har en fråga.. Vad ska man göra om man han fått jätte tunna och fula naglar efter man tagit bort förlängningen, naglarna är så tunna så så fort dom växt en millimeter böjs dom å går av..? Du är bäst!:*

Sara

Olja, olja, olja! Morgon och kväll! Sen är det bara att låta naglarna växa ut och hålla dom korta så länge. Är det så att dom blivit förstörda av överfilning så kommer det nya som växer ut vara friskt men det som är skadat får man helt enkelt leva med tills det växt ut. När man har material på, oavsett gelé eller akryl, så blir naglarna lite tunnare för att de känner att det inte behöver jobba lika hårt för att få ut en stark nagel – den har ju redan ett skydd som gör den hållbar. Så är det så att du haft material på en längre tid och din nagelterapeut inte skadat nageln med filning, då gäller egentligen samma sak där; 1. Olja, 2. Håll dom korta tills att ny nagel vuxit ut. Lycka till!

 

Hej! Jag älskar din nya hemsida!!!!
Jag har ett problem jag har jätte svårt att göra förlängningar med mallar. Det blir liksom intr tillräckligt tätt mellan nageln och mallen, tips på vad man kan göra?

Linn

Hej Linn! Tack så hemskt mycket! Det är lite svårt för mig att svara på det då jag inte vet hur du sätter mallen när du jobbar. Kanske lite tråkigt svar, men det bästa är att fråga din lärare alternativt titta runt lite på youtube. Testa också lite olika sorter och märken! Är du utbildad får du hemskt gärna boka in en privatklass med mig så kan jag hjälpa dig.

 

Hej  först vill jag bara säga att jag älskar din blogg och att du är grym på att fixa med naglar ser fram emot fler tutorials i framtiden. Jag använder depends gellack som man själv kan måla på hemma, jag tycker allt funkar jättebra tills man ska ta bort det. Det finns ett sort gele och en olja som removers, men varje gång jag ska ta bort gelelacket blir det vita märken kvar på min nagel. Vet du vad det kan bero på? Hur tar du bort ditt shellac som du använder?
Matilda

Hej Matilda! Vad roligt att höra, tack så jättemycket! Depend inriktar sig ju till “vanliga” konsumenter och behöver hålla en vissa prisklass, därför blir ju kvalitén inte kanske den bästa om man jämför med gelélacken som används på salonger. Depends gelélack är väldigt hård och svår att lösa upp, så det som händer är att man tvingas slita bort materialet och de blir som du beskriver det, som vita små fläckar. Det är alltså där nageln skadats av felaktig borttagning. Shellac som jag använder är lite mjukare i konsistensen och lättare att lösa upp. Efter bara tio minuter så ramlar materialet i princip av och det är ett tecken på en bra märke. Tyvärr har jag inget bättre alternativ just till upplösningen av Depends gelélack, för att sitta längre i lösningsmedlet är inte bra för dina naturliga naglar och att fila bort det är inget jag skulle rekommendera till någon som inte har erfarenhet av det. Var helt enkelt väldigt försiktig när du tar bort materialet och olja massor när du är klar. Lycka till!

 

Extremt snyggt, vad duktig du är. Önskar verkligen att mina naglar kunde va hårdare så de gick att spara ut dom.  🙂 Något tips i matväg man kanske kan äta?
Viola

Tack så mycket! Jo B-vitamin ska ju vara bra för hår och naglar men jag tror att det ska till en himla massa vitaminer om man ska märka någon skillnad. Vissa brister kan man ju se på naglarna, men testa i första hand att olja naglarna med en riktig nagelolja morgon och kväll. Sen finns det vissa nagelstärkande lack men jag är lite halvt reserverad mot att använda dom då de i vissa fall kan göra naglarna för hårda vilket gör att man får nagellossning istället. Å andra sidan är B-vitamin väldigt viktigt att få i sig nu under vinterhalvåret (jag tar flytande B-vitamin varje kväll) så det är ju ingen dum idé egentligen. Testa det tillsammans med en nagelolja och helst ska du dessutom dricka minst två liter vatten innan kl 16 varje dag. Fukten måste både komma inifrån och utifrån.

 

Celina_txt

 

 

 

celina_med

3 Replies to “Q&A”

 1. Hej! Vilken jättefin och läsvärd blogg du har,Verkligen! 🙂

  Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

  Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? KOLLA GÄRNA!!

  Ha en bra kväll, Kram! ^^

 2. Hello.
  First of all your nails look great and i love to follow you and your work.
  I have some problems with the structure of apex on the nail when i do stiletto nails? Is it possibly something you want to make a turtorial about? :-).

 3. Till dig som hade svårt att ta bort depends gellack: jag använder också det men köpte det för inte så länge sedan. Därför har jag inte hunnit köpa borttagning till det men stå och spola med ljummet/varmt vatten ett tag och försök samtidigt trycka det ifrån nageln och nagelbanden med en annan nagel till hjälp, det funkar för mig och mina ser ut som när jag tagit bort vanligt lack efter, det vill säga lite vitt som går bort. Smörj händerna med handkräm och kanske lite olja för att få dom i “normal färg” igen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.