Did you know..?

Did_you_know_txtBrittlenails

 

En av de vanligaste frågorna som vi nagelteknologer/nagelterapeuter får är “hur får jag mina naglar att sluta skiva sig?”. Först och främst tänkte jag dra en liten snabb förklaring om varför naglarna skivar sig från första början.

Naglarna är uppbyggda av keratinlager och mellan dom här lagerna sitter som ett slags klister som håller ihop allt. När naglarna är torra innebär det också att “klistret” torkar ut och lagerna släpper från varandra – dom skivar sig.

Detta undviker du genom att olja naglarna morgon och kväll med en riktig nagelolja och genom att dricka vatten – helst två liter innan kl 16 varje dag. Nageln behöver nämligen fukt både utifrån och inifrån.

 

In_english

 

 

// One of the most common questions that we nail techs get is “how do I get my nails to stop splitting and peeling?”. First of all, I thought I would take you through a brief explanation of why your nails start to peel from the beginning.

The nails are made of keratin layers and between there’s a kind of glue that holds it all together. When your nails are dry, it also means that the “glue” dries out and the layers begin to release from each other – they start to peel.

To avoids this you need to use an cuticle oil every morning and evening and drink more water – preferably two liters before 4 pm every day. The nail needs moisture both from the inside and outside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.