Q&A

Untitled-2Jag funderar på att starta ett UF-företag när jag börjar trean på gymnasiet nästa år och vill väldigt gärna sälja egen målade lösnaglar. Det jag undrar, hur tror du det kommer funka? Om jag endast filat till dem så att de har rätt form och lite mer ‘normal’ passform, kommer de som köpt naglarna kunna fila till dem för sin egna passform, eller förstörs lacket då?

Ellinor

 

Hej Ellinor! Jo det går att fila till dom i efterhand men gör du lite mer avancerade designer så försvinner ju lite av den när man filar. Jag skulle satsa på att jag göra några få designer som du tror skulle sälja mest och göra dom i flera olika storlekar. Sen kan du ju ha några designer som man får specialbeställa där kunden själv får plocka ut den storleken den har (t.ex. ha en storlekskarta på din hemsida). Har inte så stor erfarenhet av just lösnaglar utan har precis nu börjat sätta mig in i hur det fungerar. Mitt råd är nog annars att kolla runt på t.ex. e-bay och etsy och se hur dom gör. Fråga, fråga, fråga! Lycka till!

 

Hej hej, Angelique heter jag. Vet att jag skrivit till dig tidigare, och kommer ihåg att jag fick ett trevligt svar och även hjälpsamt svar. Därför ville jag vända mig till dig och fråga lite saker. Jag vill jätte gärna hålla på med naglar, älskar det verkligen 🙂 Har själv gått i flera år och fixat mina naglar regelbundet. Men den ända produkten jag tyckt om är Bio Sculpture Gel och det var inom Bio jag ville utbilda mig. Men det finns länge inga utbildningar att gå. :/ de ska tydligen sälja och vet inte riktigt vad som kommer att hända. Men som sagt har alltid haft Bio på mina naglar. Har testat Akryl en gång men det tyckte jag inte alls om. Vet inte om du vet var Bio är för märke, det gör du säkert. hehe

Men iallafall, jag vill nu själv utbilda mig och öppna en salong. Men vet inte vilket märke jag ska hålla på med, alltid varit fast vid Bio. Men min mamma tips mig om din blogg och sedan läser jag även Annica Englunds blogg så har sätt att du gör jätte fina naglar.

Skulle vilja veta lite ner om det märket du håller på med, vad det är och hur man tar bort det och hur länge det håller, hur lång tid tar det att göra te.x en fransk. Jag har självklart läst igenom allt som du skrivit på din blogg och så. Men bara om jag ska gå utbildningen själv skulle jag vilja veta lite mera. För har inte hört talas om detta märke och de metoder tidigare. Tänkte även att jag någongång skulle boka en tid hos dig för att se vad jag tycker om de produkterna på mina naglar.

Hehe tusen frågor, hoppas du orkar läsa och har tid att svara. Tack så mycket / Angélique

 

Hej Angélique! Vad roligt att du är sugen på att utbilda dig! Jag själv utbildade mig i ett märke som heter Calgel. Calgel och Bio Sculpture var från början ett och samma märke men delade på sig efter ett tag så det är i princip samma sak. Man kan säga att det finns två sorters geléer – upplösbar/mjuk gelé och oupplösbar/hård gelé. I februari det här året började jag köra med Light Elegance och nu för några månader sen gick jag över till det helt och hållet, så jag har verkligen varit på båda sidorna. Det finns både för- och nackdelar med båda sorterna, men jag kan ju sammanfatta det med att jag är supernöjd med LE och det finns så mycket mer möjligheter med både märket och den sortens gelé. Kom jättegärna förbi och testa någon dag, jag lovar att du inte kommer att känna någon större skillnad, däremot tror jag faktiskt att du kommer att gilla utseendet bättre. Men en soak-off (upplösningarbar) så slutfilar man aldrig just för att gelén är som gummi – superjobbig att fila i – och det blir fula repor som är svåra att få bort. Hård gelé är grym att fila i då den nästan bara smular sönder och man kan få ett helt annat resultat med det. Det finns en anledning till varför det är väldigt få som tävlar med just soak-off.

Här har du några länkar som kanske skulle intressera dig och hjälpa dig på vägen:
Hur du blir nagelterapeut/nagelteknolog – del 1
Hur du blir nagelterapeut/nagelteknolog – del 2
Lycka till!

 

Hej Celina! Så himla kul att du har dragit igång din nagelblogg ordentligt, jag är redan en trogen läsare 🙂 Jag är utbildad NT sedan lite mer än ett halvår och jobbar heltid på salong. Jobbade tidigare med magnetics gellack men har för två veckor sedan bytt till shellac. Jag är jättenöjd med färger, applicering och kontakten med distributören. Men jag har en fråga till dig 🙂 Hur klarar dina kunder av “den lite mjukare” konsistensen av shellac? Håller det sig bra eller får dem en tendens att pilla? Jag själv är lite ovan just nu (har det på naglarna) och är orolig att kunderna kommer reagera på skillnaden. Skulle vara kul att höra vad du tycker, som jobbar med shellac men ändå har erfarenhet av lite andra märken i gele.

Hoppas du orkar svara på min fråga och tack för all inspiration du ger varje dag! Är sugen på att komma på en dekorationskurs när jag är ännu varmare i kläderna 😉
Varma hälsningar,
Matilda

 

Hej Matilda! Vad roligt att höra att du följer bloggen! Hittills är jag jättenöjd med Shellac’en. Den är lite mjukare av en anledning och det är att den ska vara så skonsam som möjligt att lösa upp utan att skada den naturliga nageln. Jämför det t.ex. med Depends gellack som är stenhårt och svårt att ta bort, inte en så bra kombo. Säg åt dina kunder att helt enkelt inte pilla och olja naglarna morgon och kväll med en nagelolja. När du lägger material på dig själv så har du kanske inte riktigt samma “kostnads-tänk” som en kund som betalat 400-600 kr för sin Shellac, då är man kanske lite mer försiktig också och håller sig från att pilla. Jag är som sagt så glad att jag valde att ta in det på salongen! Här kan du läsa lite mer om det också:
Expand your business with gel polish

 

Hello.
First of all your nails look great and i love to follow you and your work. I have some problems with the structure of apex on the nail when i do stiletto nails? Is it possibly something you want to make a turtorial about? :-) .
Anja

Hi Anja! Thank you! Structure with gel is something that’s actually best shown in real life. Other from that, look at lots of pictures and compare your nails with them – what can you find? Should it be more in the front or in the back? Where is the stress area? If you’re educated, ask your school to show you or maybe put a whole workshop together. Good luck!

Celina_txt
Celina_q&a_sml

One Reply to “Q&A”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.