Q&A

Untitled-2

 

Hej!
Hur räknar du ut priserna på dina naglar?
Varför har du satt just de priset?
Jag vill se mer videor! Väntar spänt hela veckorna tills söndagarna! Ser gärna videos som inte bara är med folie, även om det är grymt snyggt!
Hur byggde du upp din kundkrets? & Hur lång tid tog det?
Hur lång tid tar ett nytt set vanliga franska(förlängning) för dig att göra?
Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Vad har hänt mellan dig och Ewnails (instagram) ?

Ja.. jag frågar på som bara den! Haha. Ha det gött!

 

Hej! Vad roligt med så många frågor!

Jag utgår från marknadspriset och ser vad salonger runt omkring tar. Sen beroende på hur länge man har varit utbildad, hur eftertraktad man är, om man har tävlat och placerat sig, osv, så får man bestämma om man ska ta lägre eller högre priser än konkurrenterna. För min del så har jag satt mina priser där dom ligger nu just p.g.a. att jag har lång erfarenhet, jag är efterfrågad och oftast fullbokad och nu har jag dessutom tävlat och placerat mig.

Vad roligt att du gillar videorna! Videon som var senast var utan folie och det kommer också nästa vara.

När jag började direkt efter min utbildning så fick jag kunder genom salongen. Jag tror att jag hade en full kundkrets efter ca ett halvår men då jobbade jag nog bara halvtid har jag för mig. Efter det la jag inte lika mycket energi på naglarna och kundkretsen tunnades ut allteftersom. När jag tog upp naglarna igen förra året i augusti så hade jag en kund kvar från första salongen, sen gick det faktiskt ovanligt snabbt. Började jobba halvtid men fick ganska så snabbt utöka med fler jobbdagar. Nu, ett år och fyra månader senare, är jag i princip alltid fullbokad och har en väntetid på ungefär en månad. Nu innan jul och nyår har jag haft ungefär två månaders väntetid. Kundkretsen bygger man upp genom att synas och jobba hårt helt enkelt. Syns du inte, finns du inte! 😉

Ett nytt set förlängning franska tar ca 1 h 15 min – 1 h 30 min upp till två timmar om det är en väldigt lång förläggning och t.ex. stiletto.

En vanlig dag börjar med att jag kommer till jobbet strax innan kl 10 och loggar in i datorn, sätter i ordning min station och förbereder mig för första kunden. Vid 12-tiden brukar jag ta lunch en timma och sen sätter jag igång med nästa kund. Efter det brukar jag ha kanske två kunder till och när jag är klar för dagen städar jag min station, skriver ut bokföringsunderlag, loggar ut och åker hem. Väl hemma brukar jag (dumt nog) fortsätta att jobba och det kan vara allt från bloggen, RAW, svara på meddelanden från kunder, boka in kunder, osv, fram till att jag går och läger mig någon gång efter midnatt. Som tur är har jag bestämt mig för att inte jobba på salongen på fredagar utan bara jobba med bloggen och RAW då, vilket kommer att göra att jag inte behöver jobba från kl 10-24 varje dag.

Det är en händelse som vi har rett ut och som är mellan mig och henne. 🙂

 

Hej Celina!
Jag ställde för några dagar sen en fråga på din Instagram, tänkte passa på att ställa den igen.. Kan du tipsa om ett “vanligt” överllack som funkar bra till nail foil?

Hej! Förlåt, den har jag nog missat. Jag hinner inte alltid se alla kommentarer för dom försvinnner så snabbt på “nyheter-sidan”. Jag själv brukar använda vanlig toppglans som hör till gelén jag jobbar med. Tyvärr krackelerar folien lite ändå och vad jag förstår gör den det med de flesta nagellack också. Jag har inte hört om något lack som håller folien “hel” än, men jag lovar att hojta till direkt om jag får veta något!

 

Hej:-)
Jag undrar var du får dina idéer ifrån & vad/hur du gör när, eller kanske ska skriva OM, du får idetorka?
Tusen tack!!
Varm kram

Hej! Haha, ja du det kan jag själv undra ibland. 😉 Framför allt har jag ett bloggschema som jag följer till ungefär 70% och ett word-dokument med lite olika idéer som jag fyller på efterhand. Det gäller nog att alltid ligga fem steg före så att man inte hamnar i superpressen att NU måste jag skriva något! Kram kram

 

Vad skulle du göra om nån tog en av dina bilder å hävdade att de gjort naglarna?

Jag skulle börja med att kontakta personen i fråga och be den ta bort bilderna omgående och helst inom 24 timmar. Ligger bilderna kvar ändå så skulle jag polisanmäla helt enkelt.

 

Går det inte att följa din blogg genom att få meddelande om när du skrivit nya inlägg? Hittar ingen “följ” knapp :-/

Det ska gå, länken hittar du HÄR. Ska se om jag kan hitta någon knapp att lägga upp också.

 

hej!
jag är själv väldigt intresserad av att lära mig att bygga naglar osv, däremot har jag inte riktigt ekonomin till en utbildning just nu! så tänkte om du kanske kunde tipsa om bra grejer att använda nu när jag endast ska leka lite med det på vänner osv:)hade varit grymt bra om det fanns budgetprodukter!
ville oxå säga att du är grym på det du gör och jag drömmer om att bli hälften så bra som dig! (haha lite cheesy)
ha det bra

Hej! Tack så jättemycket, vad roligt att du gillar det jag gör! 🙂 Vad gäller budgetprodukter så är det där lite tricky. Framför allt skulle jag nog inte rekommendera dig att börja med gelé och akryl innan du gått en utbildning. Lite mer information om just varför hittar du t.ex. HÄR och HÄR. Däremot tycker jag att du ska inverstera i några riktigt bra nagellack (kan starkt rekommendera Leighton Denny som har riktigt bra pigment, finns att beställa på Nail Systems) och akrylfärg som man t.ex. egentligen målar tavlor med. Det är sådan färg som jag använder när jag gör nail art och målar små detaljer. Kolla t.ex. inne på Panduro och Kreatima. Sen finns det ju en uppsjö av olika dekorationer, stenar, bling bling, stickers, osv som du kan hitta på t.ex. nätet, eller om du har vägarna förbi KN Nail Products i Solna så kan du går och klämma och känna på allt live. Där har dom även Polycolor som är den akrylfärgen jag använder mig av. Lycka till!

 

Vad är reverse tekniken? Har sett det mer och mer:)

Reverse är när man bygger nageln i “fel ordning”. Det vanligaste är att man lägger vitt först och genomskinlig eller rosa gelé över. Vid reverse lägger man det rosa först och sen det vita. Man filar också in smilelinjen vilket gör att man kan få den extra skarp. Jag använder mig t.ex. av den tekniken när jag gör tävlingsnaglar.

 

Berätta mer hur tävlingsnaglar ska se ut. Vardör ska ena handen vara lackas i röd? Ska det vara någon speciell längd på naglarna osv?:)

 

Oj, var ska jag börja. Om är intresserad av tävlingsnaglar skulle jag nog rekommendera dig att läsa tävlingskriterierna från tävlingen jag ska delta i nu i mars, dom hittar du HÄR. Men kortfattat så ska naglarna vara helt “perfekta” och domarna går bl.a. efter längd, form, apex, C-kurva, sidlinjer, avslut, smile, lackning, helhetsintryck, svårighetsgrad, osv. Varför just den ena handen lackas röd vet jag faktiskt inte bakgrunden till, men det är ju en väldigt speciell teknik att kunna lacka riktigt snyggt. Längden kan variera lite från tävling till tävling, men oftast så ska det vita inte vara mer än 50% av den totala nageln. Så gör man en längre nagelbädd, kan man också göra en längre nagel.

 

Celina_txtCelina_q&a_sml

One Reply to “Q&A”

 1. hej, glömde fråga detta på ditt Q/A
  kom på det nu när jag läste svaren..
  men vad är skillnaden på akryl och gelé?
  vilket är lättast att jobba med?
  vilket är bäst för nageln?
  😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.