Pets at the workplace

Rise_and_shine_txtMartin_fönster3Go´morron, go´morron! Sovit gott i natt? Såg att det var en himla massa som sovit dåligt natten till igår då det tydligen var fullmåne. Jag sov som en stock jag! Är helt slutkörd och just nu räknar jag bara minuterna till helgen. 😉 Idag har jag Marre med till jobbet vilket känns väldigt mysigt. Det är bra för då kommer jag ut och rör mig lite på lunchen också, annars sitter jag ju bara i mitt lilla rum hela dagarna. Har ni några husdjur på jobbet? För mig är det självklart att Martin ska följa med, det var lite ultimatumet också när jag började på den här salongen. Som tur var så var det helt okej för Natasha och dom andra frisörerna.

Det är lite delade åsikter det där med att ta med hunden till salongen. De flesta tycker bara att det är jättemysigt och alla vill fram och hälsa på honom i fönstret bakom mig. Sen har man vissa på nätet som direkt ska gå in och bara se det som negativt, “det är djurplågeri”, “det är oacceptabelt för allergiker”, osv. Ett; Martin tycker faktiskt om att hänga med mig på salongen och han springer alltid fram till fönstret och viftar på svansen och vill att jag ska lyfta upp honom. Han är bara några decimeter ifrån mig och kan vara med och ha koll hela dagen på allt som händer. Vi är ute och går i Humlegården flera gånger om dagen och lekar med andra hundar, busar och myser mellan kunderna och sen är han helt slut när vi kommer hem på kvällen. För honom är det viktigare att vara med mig än att sitta hemma i lägenheten hela dagen eller bli satt på ett hunddagis.

Två; i vissa gallerior får man ha hundar, på vissa caféer får man ha hundar och hoa mig finns en hund. Först och främst så sitter han som sagt en bit ifrån kunden och vill någon hälsa så får den personen gå fram till honom, annars stör han ingen. Och är det så att man är allergisk så är han bara på salongen två gånger i veckan (nästa år en gång i veckan) så då får man helt enkelt ta dom andra dagarna. Tycker man fortfarande att det inte är okej, ja då får man helt enkelt välja en annan salong, inte mer med det och jag tar inte illa upp. Martin är mitt val och han kommer alltid att vara en väldigt stor del av mig. Än så länge har det funkat toppenbra med alla kunder och dom kommer till och med med presenter till honom. 😉

Vad tycker ni? Rätt eller fel?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.