Things for your salon

Things_for_your_salon3Mys

Bilder från www.myshandla.se

 

Tänkte tipsa er om lite sätt att mysa till salongen (eller varför inte hemma) nu när det är kallt och ruskigt utomhus. Doftljus är alltid något som piffar till och sätter den där lilla extra mysfaktorn i rummet. Vill man inte ha levande ljus finns istället t.ex. rumssprayer som man också kan ställa in i badrummet eller doftstickor som sprider aromatiska dofter i rummet. Det är också alltid trevligt med lite finare tvålar i badrummet eller så kan man helt enkelt köpa lite olika eteriska dofter och själv blanda olika kombinationer beroende på vilket humör man är på.

Rökelse är också något som verkligen ger en mysig känsla i ett rum, dock ska man vara lite försiktig med det då alla inte riktigt klarar av den starka doften. Alla dom här produkterna ovan finns på myshandla.se, men en annan bra sida är också vattumannen.se. Tänk också på att det är skillnad på eteriska oljor och parfym oljor. Eteriska oljor är “riktiga” oljor som pressats ut från t.ex. citronskal eller lavendelblommor. Köper man en doftolja är det konstgjorda dofter och har inte samma eteriska egenskaper om man är intresserad av det. Ett tips är att köpa den här boken (finns t.ex. att köpa HÄR), där de flesta eteriska oljorna står med. Där finns förklarat hur de fungerar, vilka kombinationer som är bra för vad, osv. Jag har den själv och har använt den jättemycket hemma!aromaterapi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.