Gårdagens drama

Okej… jag vet att det är många där ute som väntar sig någon form av uttalande från mig sen gårdagens drama. Hade först inte tänkt att skriva något alls om det, men ni är helt klart värda någon form av sammanfattning och “förklaring”, dels ni som inte har någon aning men som troget går in och läser här, dels ni helt obeskrivligt fantastiska människor som backade upp mig igår. Ni är ovärdeliga!

All började med att jag la ut den här bilden på min Instagram igår…

Skärmavbild 2014-01-29 kl. 10.31.32

Tydligen var detta väldigt provocerande för en specifik person som vi kan kalla “I”. Hon har tidigare jobbat som domare vid stilettotävlingar och kunde inte hålla sig från att lägga kommentaren “Förlåt, Celina… men formen på stiletto naglarna är inte korrekt…. dålig form alltså 🙁 ” (själv har jag aldrig ens sagt att det här är stiletto, vilket det dock är – men inte TÄVLINGSstiletto! Dom här skulle sitta ett tag och dessutom klara sig igenom ett gig på Battle of the Pole så då går det inte att göra tävlingsform på dom, plus att jag får väl för tusan göra som jag vill eller?). Jag svarade i alla fall något i stil med att jag tyvärr inte kommer att tacka henne för hennes kommentar då jag inte bett om hennes åsikt och om hon nu hade tänkt det som någon slags konstruktiv kritik så hade jag inte bett om den heller. Någon kommenterade efter att “vad är det som är så fel med dom då?”. “I” svarade då “Svårt att förklara när man kan inte självs formen….”. “I” är rysk och kan inte svenska språket fullt ut så jag tyckte att det lät lite komiskt och drog till med “Om du nu inte kan formen själv, som du säger, så förstår jag heller inte vitsen med att kritisera någon annans arbete innan man lärt sig. Du kanske skulle komma på en kurs hos mig?”. De flesta tror jag förstår ironin i mitt svar men “I” tog detta ordagrant att jag faktiskt bjudit in henne till en av mina “stilettokurser” (som jag aldrig hållit eller ens håller i) och därifrån sattes WW3 i rullning….

Behöver inte dra upp fortsättningen av hennes kommentarer på min bild men jag bad henne att lämna mig i fred helt enkelt. Jag gick sen in i en stängd grupp vi har på Facebook för nagelterapeuter och la upp screenshoten på vad hon sagt, då hon dessutom är en välkänd person inom nagelbranschen, inte bara för sitt nagelarbete men också för att ha hoppat på många andra tidigare. En stund senare har hon lagt ut min bild på hennes egen Facebook med denna text:

Irina_text

Vad hon sa brydde jag mig egentligen inte så mycket om, men att hon tog min bild och började tala illa om mig offentligt, där gick min gräns. Min bild – jag äger rättigheterna. Jag och flera andra gick in och bad henne ta bort bilden omedelbart, vissa mer upprörda än andra men hon vägrade och fortsatte hetsa om att jag “håller i falska stilettokurser” osv. Fler och fler drogs in och hon börjar då nämna något om att bild med “korrektioner” ska komma upp strax. Jag bad (läs beordrade) henne flera gånger att ta bort bilden och ge tusan i att göra något med den men hon bara fortsatte. Inte långt efter dyker den här bilden upp både på hennes Instagram och Facebook.

Irina_naglar

Detta fann jag inte ens ord för och bad därför mina kollegor om hjälp då hon fortsatte att ignorera mina kommentarer om att genast ta bort bilden. Hon skrev vid något tillfälle att hon tar bort dom om jag ber om ursäkt för att jag håller i falska kurser eller något sånt. Enda sättet för mig att få bort dom snabbt var att så många som möjligt gick in och anmälde bilden och henne både på FB och på Insta. Jag bad även mina Facebookvänner och Instaföljare om hjälp och där bröt WW4 ut…. Någon gång under dagen la hon även ut kommentaren “Jag kan ligga bilden till en internationell bedömning och vi alla får se om hon kan lära andra den här formen!”, och denna “Jag raderar bilden OM du svarar mig vem ska lära vem Stiletto naglar!!!! Jag hos dig eller du hos mig!”.

Efter ett trettiotal kommentarer på hennes Facebook från kollegor och vänner så tog hon till slut bort bilderna där, men la istället ut en kommentar om att hon ville visa vad som var fel på naglarna och stoppa falska kurser. Det inlägget blev snart sönderkommenterat det också. På Instagram var det rena rama atombombskriget och jag hade väl totalt ungefär 200 kommentarer med underbara människor som stöttade och hjälpte till att anmäla bilden för att få bort den. Många gick även in och kommenterade “I’s” bild på henne konto och jag tror att hon kom upp i ungefär 70 st innan hon satte sitt konto som privat. Hela dagen såg min mobil ut som en duiscokula och lyste upp ungefär varannan sekund med nya kommentarer från fb och notiser från Insta. ALLA samlades för att visa hur extremt oacceptabelt det här beteendet var.

Vi fick inget svar av “I” förrän senare under dagen då hon sa att hon skulle visa bilden för sina ryska kollegor och sen bytte hon namn på sin Instagram. Kommentaren på hennes egen FB togs också bort och kvar låg alla spontana stilettobilder som hon lagt upp under dagen för att förmodligen bevisa oss att hon var bättre än jag.

På FB finns nu en tråd med 160 kommentarer (i skrivande stund) men alla fantastiska och underbara stöttande kollegor som hjälpte mig igenom det här. Jag har fått flera pushande mail och min Instagram är totalt översvämmad med kärlek och det som faktiskt gav mig en klump i halsen igår var inte “I’s” ord eller handlingen, utan alla personer som hoppade in och började fajtas för mig och totalt överöste mig med kärlek. Det är verkligen något jag aldrig kommer att glömma. Jag har faktiskt svårt att förklara min tacksamhet och ödmjukhet inför alla de här underbara människorna, men jag försökte både på FB och på Instagram. Men orden räcker verkligen inte till här….

Skärmavbild 2014-01-29 kl. 11.12.42

Om det är något som upprör mig så är det just nätmobbing och ni vet att jag aldrig kan hålla mig borta från att försvara andra människor i jobbiga situationer. Igår fick jag tillbaka miljonfaldigt och det gör mig rörd in till benmärgen att så många går samman för att få stopp på mobbing/näthat/kränkning, eller vad man nu ska kalla det här. Att jag valde att ta upp det så här i bloggen kanske några tycker än onödigt, men samtidigt känner jag att det är viktigt att folk får höra och inspireras av den här solskenshistorien som det faktiskt blev. Jag tror att vi nagelkollegor är mer sammansvetsade än någonsin och dessutom från olika märken och blandat med terapeuter, distributörer, lärare, osv. På ett sätt är jag ändå glad att det hände mig och inte t.ex. någon nyutbildad NT, för det här är ändå något som jag kan skaka av mig. Tänk så fruktansvärt om det här hade gjort att någon brutits ner totalt och kanske slutat med naglar. Kan också tillägga att det hon gjort faktiskt är straffbart. Skulle jag gå all in så har jag möjlighet att få ut skadestånd från 5000 kr till 5 miljoner kr. Det är så ofattbart att folk inte tänker att det man gör på nätet också är straffbart, att de finns lagar och regler och att man inte bara kan göra som man vill.

Så många har skrivit igår att dom har mig för förebild och att dom ser upp till mig och mitt arbete, men hur cheesy det är låter så är det verkligen NI som är mina idoler för det ni gjort och åstadkommit! Önskar som sagt att jag kunde åka runt och krama om varenda en av er och jag hoppas verkligen att ni känner min virtuella BAMSEKRAM som jag skickar till er! Fortsätt vara bäst och tillsammans kan vi fortsätta kämpa mot nätmobbing och näthat! <3 <3 <3

One Reply to “Gårdagens drama”

  1. Du är så fantastisk Celina & du är stark!! Se allt du redan åstadkommit, trots dina unga år!!! Det man sänder ut, kommer åter, finns ett ordspråk som säger, & det ser vi ju bevis på här!! Du ger oss så mycket hela tiden, nu fick vi en chans att ge lite tillbaka!!! Som jag sagt flera gånger tidigare, hade GÄRNA varit en fluga på din vägg & se på när du jobbar!!! Du nämnde att flera “sagt”/skrivit, att du är en förebild, & det ÄR du för mig <3 Jag ser dina konstverk & tänker:
    -Tänk om jag kunde bli HÄLFTEN så bra som hon hade jag varit nöjd!!
    Jag menar det!!

    Att se dina kreationer & dina underbara färgkombinationer är en höjdpunkt!! Oavsett vad andra tycker, skriver, säger, så glöm ALDRIG vem du ÄR!! Du ÄR Celina & det ska du vara jävligt stolt över!

    All respekt till dig <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.