TGIF! och bortsprungen hund

TGIFFrukost4Frukost3
God morgon/lunch! Själv sitter jag här i soffan med huvudvärk igen. Känns inte riktigt som att den har försvunnit sen senast och nu är det ändå mer än en vecka sen… halvkul. Har precis slängt i mig lite starkare smärtstillande så är lite halvt groggy. Ska till salongen lite senare idag och fixa en grej och sen ska jag och Martin ut till Väsby och sova över där.

Apropå Marre, sent igår kväll var vi med om ett litet äventyr! Vi skulle ut på sista kvällskissen ca 22.45 och hade väl egentligen bara tänkt att gå ut lite snabbt och sen in och lägga oss tidigt. Väl ute så stöter vi på vår granne med Marres Jack Russel-kompis Aston, så dom ville ju så klart leka lite. Helt plötsligt kommer en Huskyliknande hund fram och börja nosa och försökte leka med både Martin och Aston. Efter ett tag märker vi att det inte finns någon ägare i närheten så en tid senare bestämmer vi oss för att ringa polisen så att dom kunde komma och hämta in den. Samtidigt som jag försökte komma fram till polisen följde vi alltså efter den här hunden och på vägen mötte vi upp en till granne med hund så vi jobbade för fullt med att försöka hålla Huskyn i närheten av oss. Dock var den väldigt busig och sprang gärna runt en del och dessutom ut på vägen så den höll på att bli överkörd säkert två, tre gånger så till slut fick vi ställa oss mitt i vägen och vinka åt bilarna att köra långsamt.

Efter ett tag lyckades vi komma fram till polisen och dom skulle skicka en bil direkt. Under tiden fortsatte vi att försöka hålla hunden i närheten och då den varken hade halsband eller koppel fick vi helt enkelt locka den med lite gos, lek och kärlek. Lite senare kommer en polisbil och min granne gick fram och berättade att vi inte hade fångat in den än vilket polisen nog uppfattade som att den sprang runt hejdlöst i området så han sa att han bara skulle parkera och körde vidare. Tio minuter senare var han fortfarande borta och min grannes flickvän hade då kommit ner med ett extra koppel som vi satte på Huskyn. Det slutade med att jag fick ringa en gång till och fråga var dom hade tagit vägen (vi tänkte att han kanske var tvungen att rycka ut på något annat i närheten) och hon i växeln skulle kolla var patrullen var. En stund efter det kommer istället en stor piket och vi pekar då på Huskyn och de såg väldigt förvånade ut över att vi hade fångat in den.

Efter kommer den andra polisbilen och ut kommer polisen och ser lite snopen ut med två grisöron i handen som han hade tänkt att locka in hunden med. Han hade alltså kört till ICA men när han såg att vi höll på att lasta in hunden i piketen så gav han var sitt öra till Martin och Aston istället. Dom var verkligen hur charmiga och snälla som helst och tackade så jättemycket för hjälpen. Marre har aldrig ätit grisöra tidigare så han visste inte riktigt vad han skulle göra med det först, men efter att jag hållit i det lite och han fått gnaga en stund så var det ingen tvekan om att det skulle snabbt ner i magen. Fick pausa honom efter en stund och sen gick vi oss la oss ungefär en timma senare än tänkt. Marre hade lite svårt att varva ner först så han gick runt en del och hade svårt att ligga på ett ställe i mer än en minut men till slut slog tröttheten in och sen sov vi båda som en stock.

Det roligaste var ju att precis när vi höll på att lasta in Huskyn i bilen så vänder sig min granne om och utbrister “nämen, där är den ju!”. Precis bredvid oss stod en bil parkerad med en klistermärke på en Husky på ena fönstret. Polisen tog regnumret så har vi tur är det ägaren till hunden. Har ju helt klart jobbat upp bra med karmapoäng! Men i vilket fall som helst så önskar jag att någon annan hade gjort samma sak för mig och Martin hade sprungit bort.

Här är en bild på Marre med grisörat. Omnomnom! Han tackar de snälla polserna så mycket! 🙂
10004046_10153906155545464_93542736_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.