Naglar och skitsnack

Naglar_och_skitsnackGod morgon! Hoppas att ni har sovit gott! Jag är ute i Väsby och myser med Marre. Vi har haft lite sovmorgon så ska börja röra mig om ett tag till salongen. Vi har valt att vara här ute nu så att Marre får chansen att varva ner efter olyckan och slippa tåg och tunnelbana och sånt. Vi har försökt få tag på en hundpsykolog också men det är knappt ens att någon har hört av sig och den som gjorde det slängde fram ett riktigt skambud och spelade dessutom på våra känslor att Martin förmodligen är helt förstörd och kommer att behöver fleeeeera timmars terapi. Mm… Fattar inte hur dom har mage att spela på folks känslor i ett sånt här läge. 

Anyway, jag kände för att jag behövde skriva av mig lite nu igen angående allt jäkla skitsnack och fulspel som är i full rullning i nagelbranschen för tillfället. Det är verkligen något helt otroligt och jag har nog aldrig varit med om värre. Man tappar haka efter haka och folk verkar bara bli värre för varje dag och vecka som går. Folk har verkligen ingen skam i kroppen helt enkelt och dom förökar sig! I helgen var det bland annat en diskussion inne i Nagelgodis om den eviga frågan ifall det går att använda en och samma lampa till alla gelér och märken. Svaret är – nej. Helst ska du ha samma lampa till gelén som märket erbjuder för att vara på den säkra sidan. Varför? Jo ett material kan se härdat ut med blotta ögat men för det behöver det inte vara fullhärdat. Ohärdat material på naglarna kan på kort sikt ge mer släpp och lång sikt ge överkänslighet och allergier. Sen finns det lampor som är snarlika som också går att använda, men då ska du ha sjukt bra koll på att det är rätt sorts väglängd i UV-ljuset, rätt avstånd till gelén från lamporna (vissa geléer som t.ex. LE behöver ha lampan närmre materialet för att den behöver en starkare härdning), att folien sitter där den ska osv, osv. Det här är inget försäljningsknep som olika märken använder sig av, så här är det bara.

I t.ex. LE’s fall så funkar LE-lampan, REQ-lampan och CND-lampan och det har vi fått bekräftat av kemisten Jim som tillverkar geléer. Trots alla oändliga förklaringar hit och dit varför och vilka lampor som kan användas till vad så finns det ändå ett gäng obstinata människor som tror att allt bara handlar om att lura kunden (nagelterapeuterna) och få in mer pengar. Hm… fast då hade väl Jim inte sagt att det faktiskt finns fler lampor som funkar med t.ex. LE? Går man sen dessutom in i en tråd och är hetsig och förolämpande så ska man heller inte räkna med bommulsinlindade svar. Det du sänder ut det får du också tillbaka. Den här tråden slutade i alla fall i ett ordentligt drama och självutnämnda offer. Kort därefter startades en ny grupp där “folk inte ska bli mobbade för sina åsikter och där man ska få lägga ut precis vad man vill”. Japp, lycka till med det. Oavsett om du skapar en ny grupp så kommer alltid mupparna och trollen att finnas kvar och dom kommer garanterat hamna i nästa grupp också. Då blir man tvungen att ta bort och rensa kommentarer, fast då försvinner ju hela poängen med gruppen för då får man ju inte säga vad man vill? Eller? Ah, som sagt… trippesuck… Självutnämnda offer kan vara bland det värsta jag vet och framför allt när de själva har satt sig i den sitsen genom att vara otrevliga och dryga.

Jag har egentligen så brutalt mycket mer att säga om hela den här händelsen men jag tror att jag stannar här så jag inte säger något dumt… Avslutar den här historien med den här bilden istället.

how_i_deal_with_stupid_people_by_veronyak-d6jw3ej
Sen har vi nästa historia och den handlar om avundsjuka kändisfixerade nagelterapeuter som går in för att sno andras kunder bl.a. Alltså please…! Vet att jag själv för länge sen mailade en modelbloggerska som jag kände lite sen tidigare och frågade om hon ville komma och fixa naglarna. Det visade sig att hon gick till en annan och jag skämdes verkligen för att jag inte ville sno deras kund. Så att sno folk medvetet är för mig helt ofattbart och extremt tragiskt. Kunden går ju för fanken dit den själv vill och om man har frågat ungefär tio gånger och personen säger nej så kanske det finns en anledning till det? Det här har inte hänt mig bara en gång kan jag ju berätta och det är det som gör det så pinsamt. Som att det inte skulle komma fram till mig? *jagorkarintetystnad……………………….

Haha, men det här är inte allt! Jag har så mååååånga fler historier men dom får jag nog spara till en annan gång (och dom är ungefär dubbelt så tragiska som dom här). Jag blir bara så LESS på människor just nu! Vad håller folk på med egentligen? Jag är så glad att jag har hamnat i ett gäng människor som inte behöver ta till fulknep för att lyckas, de gör det för att de har något bra att komma med och bra och sunda värderingar. Nä, det enda man egentligen kan göra är att luta sig tillbaka i soffan och bara titta på när de sätter krokben för sig själva….

Stephen-Colbert-Popcorn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.