När får man kalla sig kändisnagelterapeut?

In_the_head_of_Celina
För några dagar sedan spejsade jag runt lite som vanligt på Instagram och råkade då hamna på en sida med en svensk nagelteknolog/nagelterapeut. I beskrivningen kallade hon sig själv för något i stil med “celebrity nail tech in Sweden” och då blir man ju så klart nyfiken, dock tror jag att jag kanske till slut hittade en eller två bloggare. Nu vet jag inte om jag kanske missade resten men om man är kändisnagelterapeut så kanske man borde ha lite fler följare också? De borde ju vara någon som man faktiskt hört talas om tycker man ju.

Så jag började fundera lite på det där, när får man egentligen börja kalla sig för “kändisnagelterapeut”? Jag har gjort naglar på en hel del artister och bloggare men det tar emot att skriva ut just den benämningen på t.ex. min Instagram. Är det i så fall kanske för att jag snarare nedvärderar mig själv? Jag menar, om hon med typ 1000 följare har gjort naglar på två bloggare kallar sig för det så borde väl jag som har över 8500 följare med personer som Kesha, Loreen, Kissie, Keela, Stockholm Syndrome, Ida Warg, Gina Dirawi, Manda, Dessie, Linda Pritchard, osv, osv, osv, också kunna stå för en sådan titel? Eller är det den svenska Jantelagen som kickar in?

Jag hade lite samma problem när jag dansade, jag jobbade professionellt som dansare men ändå hade jag sjukt svårt för att kalla mig för just professionell dansare. I de fallet berodde det väldigt mycket på att Balettakademien på något skumt sätt tagit någon slags “oskriven patent” på det uttrycket, och hade man inte gått deras utbildning så kunde man minsann inte kalla sig för professionell dansare! Problemet var ju bara det att säkert över 50 % av dansarna som satt där hemma med sina fina diplom och sin titel, gjorde precis just det. Satt hemma och väntade på jobb medan jag faktiskt jobbade professionellt som dansare och levde på det. Ändå så kändes det som en skam att säga det till folk som frågade vad jag jobbade med. För jag kunde ju inte säga heller att “jag dansar lite och får pengar för det”.

Då kommer nästa fråga, vem är det i nagelvärlden eller nagelsverige som bestämmer om man får kalla sig kändisnagelterapeut eller inte? Vem är naglarnas Balettakademien? Krävs det att man har gjort en eller fem? Var går gränsen och måste de gå kontinuerligt eller kan de gå och komma lite? Vilka kändisar räknas? Nu är det här ju verkligen ingen stor fråga egentligen, men det är en tanke som började ta form för några dagar sen och då tänkte jag att jag helt enkelt spottar ur mig den här på bloggen. Jag skulle jättegärna vilja ha era tankar och inputs! : )

5 Replies to “När får man kalla sig kändisnagelterapeut?”

 1. Du kan absolut kalla dig det. Jag gör de redan typ , eller proffsen som jah säger till mina kunder om er som är riktigt duktiga å sticker ut

 2. Till att börja med tycker jag det är skillnad på att kalla sig professionell dansare och kändisnagelterapeut. “Professionell dansare” är en benämning på en yrkestitel, men i mitt tycke är inte “kändisnagelterapeut” det. Utifrån din beskrivning tycker jag absolut du kunde kallat dig professionell dansare, men akta dig för att kalla dig för kändisnagelterapeut.

  En bra nagelterapeut (gäller även frisör, massör, hudterapeut m.m.) ska kunna markandsföra sig med sina kunskaper, inte vad man har för kunder. Din kunskap blir varken bättre eller sämre beroende på vilka kunder du har, din talang talar för sig självt. Kan t.o.m. tycka att det låter mindre professionellt att slänga sig med sådana titlar.

  Som du antagligen vet så tycker jag att du är fantastiskt duktig på ditt jobb, och du marknadsför dig alldeles utmärkt i dagsläget. Keep up the good work!

  Kram Sudden

 3. Man kan kalla sig vad man vill när man vill, det ligger nog i betraktarens “öga” skulle jag säga.
  Av dem du nämnde kan jag peka ut Loreen om jag såg henne… de andra kan ju knappast framstå som “kändisar” (vad är en k ä n d i s??!) i min värld då jag inte vet vad dom gör, knappt heller hört deras namn…?
  (Är jag en looser kanske?! 😉 )

  Du är vad du är och du gör vad du gör- så är det:)

 4. Om man vill kalla sig “kändisterapeut” finns det ett behov av självhävdelse. Vill man uttrycka sig professionellt bör man be “sina kändisar” om referenser. Det finns även andra sätt att få fram sitt budskap – till exempel genom att be om att få ta foto på personen (och arbetet) till sin portfolio. Har man en blogg så kan man ju även skriva det där – med tillåtelse från respektive kändis. Jag är helt övertygad om att om man har några celebriteter i sin kundstock, så finns det en anledning till att just de faktiskt väljer att gå till dig. De är nog glada om de kan rekommendera ditt arbete till någon annan också.

 5. Jag kallar du för kändisnagelterapeut till folk när jag visar din instagram osv! jag tror att när andra börjar kalla dig för det är då man kan se sig som det! men allt är såklart ett eget val! Jag vet exakt vad du menar, man vill gärna göra sitt arbete och sitt värde mindre än vad det är för andra för att man är en ödmjukperson, men du är den bästa jag vet om eller någonsin sett som gör naglar!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.