Extension on form – speed tutorial

Nails_by_me_txt

[youtube id=”xcAEPscwuxU” caption=””]

Jag har märkt att det är många av mina kunder som blir förvånade när de kommer till mig för första gången och ska göra förlängning. De flesta har aldrig sett hur man förlänger med mall utan har tidigare bara fått plasttippar fastlimmade och sen gelé eller akryl över. När jag gick mig utbildning så var det främst fokus på just mall, men vad jag har förstått så har det helt förändrats senaste åren. Nu går man knappt igenom mall alls utan kör bara på tipp, vilket jag tycker är mycket underligt. Om man jobbar som nagelterapeut så tycker jag personligen att man ska kunna malla lika bra som man kan tippa.

Jag tror att problemet ligger i att mallning är svårare än att tippa ja, men det har hypats upp rätt så rejält och jag tror att många faktiskt är lite rädda för att ens försöka. Men när du väl kan malla då går det tusen gånger snabbare än att lägga tippar. Du slipper att lägga resin direkt på nageln vilket inte är så bra, du slipper fila tippkanten och riskera att skada den naturliga nageln och framför allt slipper du sitta och passa ut rätt tippar! Mallen formar sig efter den naturliga nageln och skyddar den sen mot filning. Kan det bli bättre?

Jag har bara mallat de senaste nio åren och använder bara tipp vid tävling. Har använt mall vid något enstaka fall där nageln är så pass skadad att det inte går att sätta en mall under den naturliga nageln. Men jag skulle verkligen vilja pusha er nagelterapeuter som bara jobbar med tipp att börja använda mall på riktigt! Utomlands kallar man tippar till och med för “lazy nails”, vilket jag kan hålla med om till viss del. ; ) Inga dumma ursäkter, utan ta dig tid och lär dig mall och kom upp på nästa nivå! Mera mallar to the people! ; D

Behöver du själv hjälp med teknik, tveka inte att höra av dig till mig! Håller både privatkurser i nailart och om det är något särskilt rent teknikmässigt du behöver hjälp med. Maila i så fall på celina_ryden@hotmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.