Haters gonna hate

Haters-gonna-hateRosa2

 

Rätt så upprörande bild eller hur? Den drar upp mycket starka och svårbehärskade känslor. Nästan så att man får ont i ögonen och magen vänds ut och in, samtidigt som man bara vill slå till personen som orsakat en de här känslorna! Inte? Då ska jag berätta för dig att så är visst fallet. Kommer ihåg när stilettos/spetsiga naglar började dyka upp, jag tyckte att det var det sjukaste och fulaste jag någonsin sett, men inte satt jag på internet och spydde galla på folk över det. Idag är det tydligen så att man har all rätt i världen att vara dryg, otrevlig och framför allt oförskämd på nätet. Det spelar heller ingen roll om du är 13 år eller 45 år, alla får kräkas och spy galla över precis vad och vem som helst när som helst. Är det då någon som konfronterar en är det ju lätt att slänga till med en “jag har rätt att tycka vad jag vill” eller klassikern “tål du inte kritik så behöver du heller inte lägga upp bilden”. Well, jag håller inte med för fem ynka öre på den där punkten. Du ska behandla människor precis som du själv vill bli behandlad och som om du stod öga mot öga med den där personen.

Nättroll och alla dess släktingar har ju länge varit ett hett ämne på tapeten nu och är det inte dags att någon tar tag i detta problem – PÅ RIKTIGT?! Folk blir deprimerade, mobbade, utstötta och tar livet av sig. Vad ska krävas för att det faktiskt händer något?

Tragiskt nog har det här blivit en del av min vardag, precis som för många andra. Glopord och idiotiska kommentarer ploppar upp lite här och var, men det som är skönt på min egen Instagram och t.ex. Facebooksida är att JAG bestämmer. Minsta lilla gliring och du åker ut med huvudet före. Delete – block – bye bye! Men en sak som hände mig i fredags kunde jag inte styra över alls. Det var bara att titta på och åka med. Ett stort konto med över 1,5 miljoner följare hade nämligen postat denna bild och länkat till mig. Hur glad blev jag?! Vilken ära och tur jag hade! Blev superglad och tackade så klart personen bakom kontot. Var dessutom extra glad för att personen valt just den här bilden som jag tycker så mycket om. Sen tog det fart. Kommentar på kommentar på kommentar. Äckligt, vidrigt, fult, osv osv osv. Varför? Jo för att kanterna går in lite istället för rakt. Förstår ni vad de stackars människorna måste gå igenom om de kan reagera stå starkt på att kanterna är lutade lite inåt? Tänk bara på att t.ex. gå på stan med ett sånt svagt psyke! Satte ihop ett litet uttdag med några av kommentarerna (svartmarkerade de kommentarer som var snälla eller bara en länk till en annan person, det var absolut inte bara elaka kommentarer så klart! Klicka på bilden för att få den större).

Bad_words
Nu börjar som sagt bli härdad (och hur jävla sjukt och hemskt är inte det??) så jag orkade faktiskt inte bry mig nämnvärt. Det är ju så klart att man inte blir jätteglad av att läsa alla de här kommentarerna, men jag blir nästan mer ledsen för mänskligheten och vart den är på väg än att de trashar mina naglar. Ska det och måste det verkligen vara så här? Dagen efter la jag upp den här händelsen i två engelsktalande fb-nagelsidor där jag frågade om det här är en ovanlig form där de bor, och jag fick minst (om inte dubbelt) så många kommentarer om hur fantastiska naglarna var! Måste också tillägga att jag fick över 20 000 likes på bilden så det var ju faktiskt betydligt fler som gillade naglarna är de som blev äcklade, upprörda och jag vet inte vad. Bläddrade längre ner och hittade ett par fantastiska spetsiga naglar och ni kan ju bara tänka er hur kommentarsfältet såg ut där. Allt som inte var rakt i kanterna blev totalt söndersågade.

Jag har ju alltid inbillat mig att vi i Sverige alltid ligger så långt efter med allt, men nu fick jag mig verkligen en ögonöppnare! Coffin/ballerina/squareletto/Marilyn, som denna form kallas, är inte alls vanlig i bl.a USA och enligt Lexie, från Light Elegance USA, ligger Sverige långt före många andra länder när det kommer till nageltrender. Det trodde jag verkligen inte! Dom här människorna som skriver så här är först och främst riktigt oförskämda personer och de skulle förmodligen aldrig våga säga något till mig personligen, men utöver det är de också väldigt inskränkta i sitt tänkande. Nu tänker jag vara så där osvensk igen men man ser att det här är bra gjorda naglar, men bara för att kanterna går in så får man bara ett moget “eeeewwww!”. Hade dom varit raka hade det förmodligen låtit helt annorlunda.

Sen respekterar jag helt och fullt att alla inte gillar allt och jag menar absolut inte att jag tycker att alla ska älska dom här naglarna, men måste det uttryckas på det här sättet? Varför inte bara helt enkelt bara vara tyst? Eller om du nu får en hjärtattack av att inte skriva något alls, kör på en “fin bild men jag hade nog föredragit helt fyrkantiga”.

Jag har i alla fall lärt mig att detta tydligen inte är den vanligaste formen och att den uppenbarligen skapar väldigt starka känslor hos folk som är lättprovocerade. Själv ÄLSKAR jag den här formen och jag är övertygad att om något år kommer de flesta ha ändrat sin åsikt, precis som med stilettos. ; )

Och just det, jag gick faktiskt in på en riktigt oförskämd tjejs sida och konfronterade henne som ett litet experiment. På hennes egen sida var det bara ljusa små fina pluttidutt änglabilder på henne själv men sen lät det helt annorlunda när hon gick in på andra sidor. Hon gick iaf in på min sida och skrev något i stil med “who the fuck are you blabla”, sen blockade hon mig och nu såg jag att hon tagit bort sin kommentar från den här andra sidan. Var visst inte så kul när man fick en riktig person att prata med ; ) .

4 Replies to “Haters gonna hate”

  1. Wow! Dökär i dessa! Fuck vad människor tycker om ett par naglar! Jag äälskar att unna mig att pilla med mina naglar eller att få dem gjorda hos ett proffs och då brukar jag gå ut över normen.;) love it! <3

  2. Jag kan inte annat än hålla med dig. Det är störtlöjligt att mina (bonus)barn på 8 och 10 år har mer nätvett än många vuxna människor…

    Personligen tycker jag du gör grymma naglar, verkar underbar som människa med en rejäl dos sunt förnuft och vettig moral.
    Ser upp till dig på många plan! ♡

  3. Jag tycker att formen är skitsnygg, gjorde en liknande för någon dag sen. Tyvärr så förstår jag din frustration över kommentarerna, då dem i grund och botten är inte ens i närheten av s.k “konstruktiv kritik”. Men men, man kan inte nöja alla!

  4. Folk är sjuka! Du är en av minsta största inspirationskällor, dina naglar är så himla snygga. Fortsätt med det du gör för du inspirerar säkerligen många fler än lilla mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.