För bra för att vara med

In_the_head_of_Celina
God kväll! Hoppas att ni haft en bra söndag och en bra helg! Själv har det varit en väldigt produktiv söndag med massa mailsvarande, promenad och flera timmars grovstädning av lägenheten. Är helt jäkla slut nu men fint är det! Får se hur länge det håller i sig… ; )

Idag tänkte jag prata om ett inlägg som dök upp på Nagelgodis i veckan. Det löd något i stil med (nedkortat):

Jag älskar Nagelgodis med vad har hänt? Det är bara samma personer, om än duktiga, som tar upp mer och mer plats vilket gör att andra inte vågar lägga upp sina bilder. Det känns som att variationen och inspirationen var roligare för bara ett halvår sedan.

Okej, mina första reaktion var ungefär: ..…..??? Hur menar hon nu? Att vi som faktiskt lägger upp bilder och inspirerar andra på sidan ska stå till svars för de som inte vågar lägga upp sina egna bilder? Självklart var jag en av de som tog åt mig då jag lägger upp bilder flera gånger i veckan på den sidan och läser mellan raderna tolkar jag det som att den här personen vill att bl.a. jag ska sluta lägga upp mina bilder så att andra kan lägga upp sina bilder istället. Jag fick ett svar att jag är jätteduktig och i en egen klass men att det förmodligen hämmar andra att visa sina alster.

……Hur ska jag reagera på det? Hur hade ni reagerat? “Du är för bra så du får inte vara med?”. Är det dagis vi är på? Jag har kämpat minst lika hårt som alla andra och sliter som ett djur för att komma med nya ideér och designer, men bara för att jag råkar vara bra på det, då får jag alltså inte vara med? Hade det varit mer okej om jag var dålig? Personen i fråga efterlyste mer variation och inspiration, då undrar jag om hon hade blivit mer inspirerad av mina dåliga eller halvokej naglar, för jag misstänker att det inte hade varit ett problem då i alla fall.

Efter att jag ifrågasatt den senaste kommentaren blev hon dessutom upprörd för att jag inte förstod att det var en komplimang hon gav mig. Återigen kände jag ett stort gigantiskt frågetecken resa sig över mitt huvud. Hur ska man reagera på en komplimang där kontentan innebär att “du får inte vara med”? Som vanligt började tråden hetsas igång av andra som förmodligen bara sitter och dreglar framför datorn i väntan på att få hetsa igång lite bråk, så jag valde att helt enkelt dra mig ur. Kändes inte som att det skulle leda någonstans ändå, då själv ursprungsinlägget (om jag ska vara helt ärlig) är det konstigaste jag någonsin läst. Ingen annan kan stå till svars för att någon annan inte lägger upp sina bilder. Det är ju bara helt bisarrt att ens antyda en sådan sak. Alla har precis lika mycket rätt att vara på den sidan och göra reklam för sig själva. Vågar folk inte göra det, synd för dom, det hade förmodligen gett dom fler kunder. Till dom som lägger upp bilder ofta – GO GO GO!! Ni har fattat vad det går ut på!

One Reply to “För bra för att vara med”

  1. Men herregud vad löjligt. Efter att ha sett dina bilder och dina inlägg har jag inget annat än inspirerats till att bli nagelteknolog. När jag väl är utbildad tänker jag då fanken inte låta bli att posta bilder bara för att andra är bättre. Hur sjutton ska man då utvecklas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.