Migränfri!!

Nu kommer ett inlägg som inte handlar om naglar (eller på ett sätt gör det ju det eftersom att det här är något som påverkar mitt jobb negativt) och det är om min förbaskade migrän. Ni som har hängt med ett tag vet ju att jag har haft ett, ursäkta språket, jäkla helvete med det här och att det bara blivit värre och värre senaste året/åren.

I förrgår kväll tokdäckade jag i soffan vid åttatiden och vaknade några timmar senare med den där välkända känslan av “fan….. fan. fanfan fanfaaaaan!” Jag gick och la mig i sängen och hoppades som vanligt att jag skulle kunna sova bort det. Att jag aldrig lär mig. Dagen efter, igår alltså, satt jag hela dagen på jobbet och körde på med ett grillspätt rakt in i huvudet och på vägen ut till Väsby bestämde jag mig. Det var dags att hoppa på det tunga artilleriet. Väl framme slängde jag i mig min första migräntablett och höll sedan andan. Femton/tjugo minuter senare var det som att någon tryckte på en knapp och den där värsta, ilande värken som ger en illamående bara försvann. Det gick verkligen på två, tre sekunder och jag blev helt ställd. Och överlycklig så klart! Jag hade fortfarande en del värk men den där vidriga delen av värken var helt borta! Tänkte att spänningshuvudvärken som är kvar kan jag lätt leva med, men en timma senare försvann den också. Det var som att jag aldrig hade haft värk någonsin och det största lättnaden och lyckan någonsin bara sköljdes över mig! Jag fick en massa energi och kände mig som en helt annan människa!

Tänk om det här är svaret? Kan det vara så fantastiskt att det här kommer att funka? Jag önskar med hela mitt hjärta att this is it. Migränen jag hade igår var kanske på 50% så det ska bli intressant att se vad som händer när jag får en sådan där attack som bara slår ut mig helt när jag inte ens kan jobba.

En annan sak som jag också kände en enorm lättnad över, vilket kanske låter konstigt, är att jag igår fick en diagnos. Jag har faktiskt migrän. Jag är inte överkänslig eller gnällig, jag har migrän punkt slut. Jag har kunnat säga och skriva att jag har migrän men jag har nog aldrig riktigt accepterat att det är så och bara kommit med andra anledningar till varför jag har ont i huvudet. Spännigsvärk, wiplash från dansen, att jag ligger konstigt när jag sover, osv, osv, osv. Jag har en rätt så hög smärttröskel så det kan nog ha spelat in lite också, jag har alltid föreställt mig att det ska kännas helt annorlunda, men tittar man på alla symptom så är det som att bocka av en migränlista. Varför är man så där egentligen? Aja, jag känner mig alla fall så otroligt lättad och glad att jag äntligen har fått det bekräftat och jag har dessutom hittat något som förhoppningsvis fungerar helt fantastiskt!

3c02744de01d80e3a1fbed4758fda098

One Reply to “Migränfri!!”

  1. Hej! En släkting till mig har länge haft migrän, och det visade sig vara pga spänningar. Efter år av mediciner som funkade dåligt så fick hon hjälp utav en plastikkirurg. Hennes lösning: Botox mellan ögonbrynen. Inte tillräckligt mycket för att synas, utan bara för att göra så att musklerna inte drog ihop sig så väldigt. Enda gångerna hon får migrän är när botoxen börjar gå ur. ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.