Ett inlägg om naglar

Inledning

Nagelindustrin är en enormt växande marknad och där till ökad efterfrågan på bra nagelprodukter som håller hög kvalitet. Industrin är en ren djungel och det gäller att man vet vad för nagelprodukter man eftersöker och vilken kvalitét produkten håller. Idag finns det ett flertal fallgropar och man kan lätt bli snuvad på konfekten om man inte är uppmärksammad på de nagelprodukter som finns ute på marknaden.

industrin

Då industrin och efterfrågan av nagelprodukter ökar, då ökar även massproduktionen av produkterna och tempot/pressen är hög hos de som måste leverera i toppklass. Detta pga av oseriösa tillverkare som tillhandahåller nagelprodukter som innehåller ren farliga ämnen i sina produkter vilket gör att de kan pressa sina priser och kraftigt konkurrera mot de seriösa tillverkarna. Vad blir slutkontentan av det? Jo, vi får nagelprodukter ute på marknaden som orsakar större risk till allergiska reaktioner och rena skador på den naturliga nageln.

Grossister

Dessa tillverkar och grossister som tillhandahåller dessa nagelprodukter säljer oftast sina produkter utan kontroll av godkända diplomeringar mm. Detta i sin tur resulterar i att vi har personer som utför behandlingar med nagelprodukter de inte besitter kunskap om. Detta resulterar i att branschen framstår som oseriös och ”lekstuga”. Ett läge där de som faktiskt har en gedigen utbildning och kunskap inte tas på fullaste allvar i sitt kunnande då nagelprodukter idag kan köpas över nätet och från länder där diplom inte är ett krav.

I Sverige

I Sverige är våra nagelprodukter hårt kontrollerade vilket vi ska vara evigt tacksamma för. Vi håller nere riskerna att orsaka skador då produkterna inte får innehålla olika ämnen som kan orsaka bl a allergiska reaktioner, frätskador, astma mm, en av dessa produkter är MMA. Vi har även en ”lag” i Sverige som kräver en godkände licens för hantering av härdplaster vilket våra nagelprodukter klassas som. Dock slinker det in en och annan outbildade som kommer över nagelprodukter på svarta marknaden eller en terapeut som säljer av sina nagelprodukter och inte kontrollerar att köparen har ett godkänt diplom.

Förpackningen

De flesta distributörer har köpt sina nagelprodukter från en och samma tillverkare, men ändrat ex logga på förpackningen för att på så sätt bli ”sin egen produkt”. Dock finns det ett flertal tillverkare som äger sitt eget märke och sin egen produktion av nagelprodukter, men de är nog enligt min uppfattning få räknade. Det sker nog mycket bakom kulisserna som vi inte är medvetna om, men sedan kan man vända på steken också och säga; Det är mycket vi VET OM bakom kulisserna och produktionen av nagelprodukter som andra inte tror vi har någon vetskap om…. Ibland får man ha ett korpöga placerat lite här och var… Agera i det tysta, iakta, bevaka och le…då kommer man in i skrymsle och vrår.

Konkurrens

Konkurrens är ju bra, det får en att vakna upp, kämpa och arbeta hårt för att finnas och synas. Dock är nagelindustrin och branschen en riktigt grisig sandlåda mellan varven. Men det där med att kopiera någons idé och utge sig för att ha kommit på sin nagelprodukt eller liknande är väl ändå att gå för långt. Klart man ska försöka dra nytta av någons idé, men utveckla den då till din egen nagelprodukt stick ut från mängden. Men när man rent av direkt kopierar och sedan säger ”hej, kolla här vad JAG kommit på helt själv” är väl lite väl va? Eller varför inte glädjas åt andras framgång och klappa den på ryggen och säga ”bra jobbat”, nä det är inget vi kan göra. Nä då ska det börja tisslas och tasslas och ”göra sin egen nagelprodukt” och sedan sura för att man inte får beröm för sin kopiering.

Swarovskikristaller

Andra nagelprodukter som används på marknaden är bl a swarovskikristaller där Moonflair AB som är representat för Swarovski Sverige samt stenar och metalldekorationer mm. Detta är absolut en riktigt stor och växande marknad som jag inte tror har några gränser. Där fantasin tar slut, jag då är gränsen nådd vilket innebär att fantasin är oändlig och en gräns kommer inte finnas. För där kommer alltid finnas någon som har en idé och fantasi. Så tillverkning av just dessa nagelprodukter och nailart produkter kommer ju bara bli mer och större. Efterfrågan och önskan om att sticka ut kommer bara att öka köplusten vilket resulterar i en ökad produktion av nagelprodukter och nailart produkter.

Framtiden

Vad kommer ske i framtiden? Hur kommer utvecklingen av nagelprodukter se ut? Självklart kommer det inom det snara utvecklas någon ny typ av material, det är ju hugget i sten. Men hur kommer modet se ut? Kommer intresset av naglar vara detsamma om 50 år? Vilka nagelprodukter kommer kännas antika då? Spännande när man börjar finula på det. Är det vi som kommer sätta ribban med en ny nagelprodukt? Den stora trenden och ett ”måste” i alla nagelterapeuters låda. Spännande…dock kommer jag inte leva om 50 år om det inte sker en stor revolution och jag får en superduper-dunder-mega skopa evighets medicin av någon. Då kommer jag kunna få uppleva det stora ståhejet av nagelprodukter som toppad världen 50 år senare. Men den sannolikheten att jag skulle få komma över den medicinen OM den ens uppfinns är ju lika stor som att Moses kommer tillbaka och delar havet. Så nä….bara att inse att jag helt enkelt bara får skapa en ny nagelprodukt och så får mina barnbarn njuta av rikedomen och sätta modet på kartan år 2069. Jag ligger 10 meter under mark dock med 7 cm långa stilettonaglar och minst 2 kg swarovskikristaller på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.