Tips på nånstans att äta

Jag är ju uppvuxen på sveriges finaste ö, Lidingö.
Och när jag är sugen på något galet gott att äta brukar jag alltid ta mig till min bästa restaurang på Lidingö.

Här njuter jag av den fantastiska utsikten från deras terass samtidigt som jag smuttar på en supergod suröl. Jag upptäckte suröl ganska nyligen och tycker det är helt fantastiskt. Den får så klart inte vara fööööööör sur för då blir det svårt att dricka. Och sen finns det så klart en massa olika genrar inom suröl men min favorit har blivit Kriek vilket betyder att ölen jäser av tillsatta körsbär. Galet mega gott!

Men på min favoritrestaurang på Lidingö brukar jag oftast äta något som är deras “dagens”, dvs något som de serverar för bara för dagen. Detta är ju beroende av vilka råvaror de tar in för dagen och den här restaurangen tar bara in det bästa dagligen.
Senast beställde jag en pasta som var helt magisk! Kolla här! Det var med soltorkade tomater och pesto vilket de hade fått in en superhärlig leverans av på morgonen.

Sen brukar jag alltid avsluta med en Americano kaffe och något sött eftersom jag själv är lite av en söt sak 🙂
Helst vill jag gå hit och äta med min sambo Christian men det är inte alltid man lyckas få ihop det i den hektiska vardagen. Och jag har ju lyxen att ha min lokal här på ön så det är ju lättare för mig att bara svänga förbi min favoritrestaurang när jag känner för det. Men nån gång ska jag bjuda honom på en brakmiddag här på Restaurang Lidingö.
Trerätters och hela paketet!

Vår lilla terrier Marre får också följa med för det är helt fritt att ta med sig hundar om man sitter ute på deras terass. Inne får de tyvärr inte vara pga allergirisken och så vidare.

När jag har ätit klart på restaurangen brukar jag alltid ta en promenad i området för det ligger superhärligt till vid vattnet med massa båtar och megastora husbåtar som jag tror det bor människor i permanent.

Jag skulle nog inte vilja bo på en sån där stor båt för jag blir lätt åsjuk, och det har jag alltid blivit ändå sen jag var liten.

Just ja, jag kom på också att det finns ju så mycket mer på menyn än bara dagens rätt. Jag brukar ofta äta lite från det libanesiska urvalet på den här galet bra restaurangen. Till exempel så brukar jag ta en meze tallrik så man får lite av varje och sen brukar jag också beställa något med lamm för det tycker jag är ett fantastiskt kött om det är bra tillagat, vilket det alltid är när man beställer något här ifrån.
Och vinmenyn är alltid superbra också. Finns så klart vitt, rött och rosé. Och även några flaskor bubbel om man är på det humöret (vilket man alltid är woop woop) 🙂

Nu är det dags att jobba lite också så man inte bara sitter framför bloggen hela dagen.

All kärlek!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.